Despre certificatul energetic

Ce este certificatul energetic?

Certificatul de performanta energetica este un document care furnizeaza informatii despre consumul de energie al unui imobil. Performanta energetica a cladirii/apartamentului este reprezentata de o nota (de la 1 la 100) si de incadrarea imobilului in una din cele 7 clase (A reprezentand un consum redus de energie – <125 kWh pe metru patrat/an, iar G reprezentand un consum ridicat de energie – >820 kWh pe metru patrat/an).

 

certificat-energetic-brasov

Am nevoie de certificat energetic?

Certificatul energetic este necesar pentru orice tranzactie imobiliara (vanzare sau inchiriere) si trebuie pus la dispozitie de catre proprietar. Certificatul energetic a devenit obligatoriu odata cu legea 159/2013, singurele cladiri exceptate fiind lacasuri de cult, cladiri temporare (de pana la doi ani), cladiri nerezidentiale din domeniul agricol, imobile utilizate mai putin de 4 luni pe an sau cladiri independente cu suprafata de sub 50 metri patrati.

 

Cum pot obtine un certificat energetic?

Pentru a obtine un certificat energetic, trebuie sa contactati un auditor energetic autorizat si sa furnizeze acestuia planuri ale imobilului, fisa de cadastru si informatii legate de imobil (istoricul acestuia). Auditorul energetic va folosi si planul general de incadrare a imobilului si planul de arhitectura si al instalatiilor.

In functie de suprafata imobilului si de complexitatea acestuia, eliberarea certificatului energetic poate dura intre 24 de ore si cateva zile (de la data furnizarii documentelor necesare). Pentru mai multe informatii, va rog sa ma contactati.

 

Cat timp este valabil certificatul energetic?

Certificatul energetic este valabil timp de 10 ani de la data emiterii. Daca se fac modificari/renovari ale imobilului care afecteaza performanta energetica, atunci certificatul energetic trebuie realizat din nou.

Servicii oferite

  • Audituri energetice

    Sunt auditor energetic autorizat, atat pentru constructii, cat si pentru instalatii (gradul I). Eliberez audituri energetice atat in Brasov, cat si in zonele limitrofe. […]

  • Certificat energetic in Brasov

    Eliberez certificate energetice atat in Brasov, cat si in zonele adiacente (Sacele, Rasnov, Codlea, Fagaras, Zarnesti etc.) pentru orice tip de cladire. Certificatele energetice […]

  • Echipamente termice

    Prin partenerii Kronstadt Energii Regenerabile si Kronstadt Instalatii Service, va oferim servicii complete in domeniul echipamentelor termice de ultima generatie: ofertare, montare si service […]